Wereldwijde markt voor mijnbouwapparatuur bereikt in 2022 $ 156 miljard – rapport

Verwacht wordt dat de wereldwijde markt voor mijnbouwuitrusting tegen 2022 156 miljard dollar zal opbrengen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,9% in 2016 – 2022, een nieuw rapport gepubliceerd door Allied Market Research shows.

Volgens de studie, getiteld “World Mining Equipment Market – Opportunities and Forecasts, 2015 – 2022”, was de regio Azië-Stille Oceaan goed voor de hoogste omzet van meer dan $ 50 miljard in 2015, gevolgd door Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika (LAMEA ).

Volgens de analisten zal de marktgroei waarschijnlijk worden aangedreven door de toenemende vraag naar steenkool in toepassingen voor het opwekken van elektriciteit, de groeiende vraag naar technologisch geavanceerde mijnbouwapparatuur en de stijgende aanleg van wegen en spoorwegen door heuvelachtige gebieden.

Het metaalmijnbouwsegment bezette een belangrijk deel van ongeveer 39%, gevolgd door minerale mijnbouw in 2015. Het metaalmijnbouwsegment zal naar verwachting de snelste CAGR van 10,3% meemaken tijdens de prognoseperiode, als gevolg van de toenemende vraag naar basismetalen zoals koper, nikkel, lood, zink en anderen. Bovendien wordt verwacht dat de mijnbouw de komende jaren een indrukwekkende groei zal zien in zich ontwikkelende economieën zoals China en India.

De segmentaties per type omvatten minerale verwerkingsapparatuur, mijnbouwapparatuur, ondergrondse mijnapparatuur, mijnbouwboren en brekers, verpletterende, verpulverende en zeefapparatuur en andere mijnbouwapparatuur. Oppervlakte-mijnbouwapparatuur zorgde in 2015 voor een maximaal marktaandeel van ongeveer 31%, omdat ze op grote schaal worden gebruikt in toepassingsgebieden zoals steenkoolwinning. Vanuit groeiperspectief wordt verwacht dat mijnbouwboren en -brekers het snelst groeiende segment zijn vanwege de toenemende toepassing in de metaalwinning.

In 2015 was LAMEA de op één na grootste markt, gevolgd door Noord-Amerika. Azië-Pacific zou de gehele markt domineren gedurende de prognoseperiode als gevolg van de toenemende vraag naar mijnbouwmaterieel uit landen als China, India, Indonesië en anderen.