Atlas Copco wint de order van Pucobre in Chili om de mijnproductiviteit te verbeteren

Stockholm, Zweden, 7 maart 2018 – Atlas Copco, een toonaangevende leverancier van duurzame productiviteitsoplossingen, heeft een aanzienlijke order gewonnen van het Chileense mijnbedrijf Sociedad Punta del Cobre SA. De apparatuur, die de productiviteit zal verhogen en de productiekosten zal verlagen, wordt geleverd door Epiroc.

Punta del Cobre, beter bekend als Pucobre, bestelde Epiroc laad- en transportmachines voor gebruik in drie kopermijnen in de Atacama-regio in het noorden van Chili. De bestelling bedraagt ​​in totaal MUSD 26 (MSEK 205) en werd ontvangen in het eerste kwartaal van 2018. De bestelling werd geplaatst bij Epiroc, de 100% dochteronderneming van Atlas Copco, die zal worden gescheiden en aan de beurs zal worden genoteerd medio 2018, mits goedkeuring door Aandeelhouders van Atlas Copco.

“We zijn er trots op een sleutelrol te spelen, omdat Pucobre zijn mijnproductiviteit naar een hoger niveau tilt”, zegt Helena Hedblom, President van Atlas Copco’s mijnbouw- en rockgraaftechniek-activiteiten. “We zijn erop gericht om klanten meer productiviteit, energiebesparing en gebruikersveiligheid te bieden.”

Pucobre heeft eerder boorinstallaties van Atlas Copco gekocht.

De nieuwe uitrusting omvat de Minetruck MT65 en de Scooptram ST18 ondergrondse lader. De machines met topprestaties worden de komende twee jaar geleverd en worden uitgerust met het Epiroc telematicasysteem Certiq, waarmee geautomatiseerde en intelligente monitoring van productiviteit en machineprestaties mogelijk is.