Atlas Copco verkoopt beton- en verdichtingsactiviteiten aan Husqvarna Group

Atlas Copco heeft een besluit genomen om zijn beton- en verdichtingsactiviteiten te verkopen aan de divisie Construction van Husqvarna Group. De geplande desinvestering maakt het voor Atlas Copco mogelijk om de focus op de kerntechnologieën lucht, kracht en flow te versterken.

Atlas Copco Power Technique, dat onlangs is voortgekomen uit het succes van de business area Construction Technique, brengt oplossingen voor complete lucht (draagbare compressoren), stroom (generatoren en lichtmasten) en flow (pompen) voor mijnbouw en industrie.

Naast het complete assortiment beton en verdichting, inclusief plaatverdichters, tandemrollers en betontrilmachines, zijn de productiefaciliteit in Ruse, Bulgarije, evenals productieactiva in Nashik, India, samen met verkoop- en serviceactiviteiten wereldwijd, opgenomen in de verkoop. transactie.

“Deze ontwikkeling zal ons nu toelaten om focus te creëren binnen ons bedrijfsgebied om de groei in onze kerntechnologieën van lucht, kracht en flow verder te versnellen”, zegt Philip Herselman, General Manager van Power Technique, Atlas Copco Industrial South Africa.

“Met deze ontwikkeling is het belangrijk om te weten dat Atlas Copco zich blijft inzetten voor onze channelpartners. We zullen hand in hand met Husqvarna samenwerken om een ​​soepele overgang en continuïteit in levering en ondersteuning te garanderen, zij het onder een nieuw merk en in samenwerking met een nieuwe organisatie. In essentie gaat het gewoon door. ”

Herselman zegt dat Portable Energy, in termen van hun resterende productaanbod en strategie waarnaar eerder werd verwezen, nu zal evolueren naar twee divisies om meer focus te krijgen. “Dit proces is nu gaande en dankzij deze stap kan onze business area Power Technique onderzoek en ontwikkeling versnellen binnen de nieuw gevormde afdelingen Portable Air en Power and Flow.”

“Onze toewijding aan de bouwsector, samen met vele anderen die worden bediend, blijft net zo sterk als altijd. We hebben nu een meer gestroomlijnde productportfolio waardoor we onze middelen dieper kunnen inzetten om echte innovatie en differentiatie toe te voegen “, concludeert Herselman.

De beton- en verdichtingsactiviteiten realiseerden in 2016 een omzet van ongeveer MEUR 57 (MSEK 570). Ongeveer 200 werknemers zullen toetreden tot Husqvarna Group. Afhankelijk van goedkeuringen door toezichthouders wordt verwacht dat de afstoting in Q1 2018 voltooid zal zijn.