Atlas Copco is gestegen met hogere orders in het derde kwartaal, bullish demand forecast

Aandelen in Zweedse mijnbouwapparatuur en compressorfabrikant Atlas Copco (STO: ATCO-A) stegen woensdag nadat het een 30% stijging van de nettowinst had aangekondigd en verwacht werd dat de vraag naar zijn producten op het huidige hoge niveau zou blijven.

Het bedrijf, de grootste industriële groep in Zweden, zei dat de orderboekingen in het derde kwartaal van het jaar met 17% op een like-for-like basis zijn gestegen tot 30,6 miljard Zweedse kronen (ongeveer $ 3,76 miljard), gestimuleerd door mijnbouwuitrusting en vacuüm apparatuur bestellingen.

Verwijzend naar de strategische splitsing van de groep in twee beursgenoteerde bedrijven in 2018, zei president en CEO Mats Rahmström dat het proces volgens plan vorderde.

De afsplitsing van de divisie Wegenbouwmachines aan Fayat Group werd eerder deze maand voltooid, zei hij, terwijl Epiroc – een volledige dochteronderneming van Atlas Copco met focus op klanten in de mijnbouw, infrastructuur en natuurlijke hulpbronnen – op de beurs genoteerd zal worden. beurs volgend jaar.

“Mits de aandeelhouders het voorstel tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van volgend jaar goedkeuren, zullen er twee innovatieve bedrijven zijn met sterke teams die zich nog meer kunnen richten op het creëren van waarde voor klanten”, zei Rahmström in een afzonderlijke verklaring.

De aandelen van Atlas Copco stegen met 2,3% tot 345,20 om 14:54 uur in Stockholm. Ze waren in de afgelopen drie maanden met 10% gestegen en deden het beter dan een winst van 3% in de STOXX 600 Industrial Goods & Services-index .SXNP.